Ga naar de inhoud

Een eigen kerk?

Het is allemaal begonnen met de gitaarlessen. 🎸

Hanno gaf eerst gitaarles bij ons thuis en we merkten dat de kinderen maar ook de volwassenen dol waren op alles wat met muziek te maken had. Het gitaar spelen maar ook het zingen.

We begonnen kleine en grote mensen uit te nodigen in onze huiskamer -waar we tevens slapen- maar dat werd al snel veel te klein.

Toen stelde een familie voor om het bij hun thuis te doen. Maar ook dat begon snel te groeien en op den duur zat het huis zo vol dat je geen stukje vloer meer kon zien.

Ondertussen baden we voor een eigen gebouw want er gebeurden zulke bijzondere dingen dat we niet meer wilden stoppen met deze bijeenkomsten.

Zo een bijeenkomst gaat als volgt: we zingen een aantal liederen, Ervin of Hanno deelt iets uit de bijbel en daarna bidden we voor wie dat willen. Alle kinderen spelen op de grond en er kruipen wat poezen en puppies tussendoor. Een gezellige boel dus.

Regelmatig gebeurd het dat er mensen huilen terwijl we aan het zingen zijn. Niet van verdriet maar omdat ze aangeraakt worden door God. Ze zijn allemaal op zoek naar antwoorden.

Mensen met (alcohol) verslavingen of ziektes.
Stoere, harde kerels net uit of nog in de gevangenis, Mensen zonder hoop en diep in de put van armoede en allerlei ellende.

Op het eerste oog misschien niet het beste gezelschap om te zijn, maar eerlijk? Wij doen niets liever.
Dit is namelijk exact de doelgroep waar Jezus zich ook mee omringde en waar Hij zelf over zei in Marcus 2:17
‭‘Gezonde mensen hebben geen dokter nodig, maar zieke en zwakke mensen wel. Ik ben gekomen om zondaars uit te nodigen.

Dus juist voor de mensen die hun leven niet op orde hebben en waar anderen op neer kijken.
Jezus houdt van problemen én heeft de oplossing. Hij is zelf de oplossing.

En nu we een prachtig gebouw mogen gebruiken gaan we door. Door met lofprijzen en delen over Jezus. We zijn heel blij dat we nu veel meer mensen kunnen uitnodigen.

We zien uit naar wat God gaat doen!

Facebook
Twitter
LinkedIn