Ga naar de inhoud

Een klein wijs meisje

Toen wij vorige week zaterdag tijdens de sing in vertelden over Hongarije zaten er ook een paar kinderen in de zaal. We lieten een gedeelte van het filmpje zien (zie vlog onder bericht) waar te zien is in welke omstandigheden de dakloze mensen moeten (over)leven.

Toen de Sing in afgelopen was kwamen er heel veel mensen naar ons toe die vertelden hoe geraakt ze waren door de beelden. Één reactie bleef me het meeste bij. De reactie van een klein meisje. Ze klopte me op mijn rug en met waterige ogen gaf ze deze tekening aan me. Ze zei niets en ik bekeek de tekening. ‘ Echt erch hoor, in Hongarijen ‘ en de tekening erbij spreekt boekdelen. Een mens die tussen de vuilniszakken leeft. Ze zei: hier moet iets aan gedaan worden, dit mag niet. En met die woorden draaide ze om en liep weg.

Facebook
Twitter
LinkedIn