Ga naar de inhoud

Waarom Rhodé naar Hongarije gaat

Voor Hanno was het vanaf het begin meteen duidelijk: Hij was zo geraakt door het zien van alle mensen die op straat leven, dat hij zich straks in Hongarije wil gaan inzetten voor de (verslaafde) daklozen van Budapest. Samen met Michel van Stichting Embrace.

Voor mij, Rhodé lag dit anders. Ook ik was geraakt door de enorm slechte leefomstandigheden van de daklozen. En het lijkt me bijvoorbeeld heel fijn om eens lekker te koken voor deze mensen. Maar ten diepste weet ik dat mijn hart uitgaat naar kinderen. Ik ben zelf moeder en werk in het onderwijs. Mijn hart gaat uit naar kinderen en zeker als het gaat om kinderen die onrecht wordt aangedaan. Ik wil die kinderen een stem geven en iets doen tegen al dat onrecht.

Ik heb altijd iets gehad met onrecht en kwetsbaren. Of het nu kinderen, volwassenen of dieren zijn, voor degenen die niet voor zichzelf kunnen opkomen wil ik graag iets doen!

Ik ben me heel goed bewust van het feit dat ik heel Oost Europa of Hongarije niet kan redden en ook niet alle kindertehuizen kan veranderen. Maar wat ik wel kan doen is er straks heen gaan, de kindertehuizen bezoeken, aanwezig zijn, aandacht geven en vreugde brengen door bijvoorbeeld muziek.. Je weet nooit hoe een grote uitwerking iets kleins kan hebben.

God roept ons om oog te hebben voor de meest kwetsbaren. (Psalm 146:7-9)
Ik hoop tijdens onze uitzending naar Hongarije de kwetsbare kinderen in kindertehuizen de liefde te bieden die ze nodig hebben om uit te groeien tot gezonde en stabiele volwassenen.

En misschien lukt dat uiteindelijk maar bij één kindje… Voor mij is het dan al de moeite waard geweest!

‘Van betekenis zijn’, daar verlangen we naar!

Facebook
Twitter
LinkedIn