Ga naar de inhoud

Sponsor
een gezin

“We denken soms dat armoede alleen bestaat uit honger, naaktheid en dakloos zijn. Maar de armoede van ongewenst, ongeliefd en onverzorgd te zijn is de grootste armoede die er is. En daar zetten wij ons dagelijks voor in. Met heel veel liefde en passie.”

Help jij mee om een verschil te maken in het leven van deze gezinnen? Investeer in een betere toekomst van een gezin en wees daarmee levensveranderend.

Hongarije, het land van de paprika en de goulash. Het land met Boedapest als grootste toeristische trekpleister. Maar ook een land vol armoede, eenzaamheid, onrecht en uitzichtloosheid. 

Meer dan 20% van de bevolking leeft in armoede. Zeker gezinnen hebben het zwaar te verduren. Voor gezinnen met een gehandicapt kind is het extra zwaar.

Gezinnen

De gezinnen die we willen helpen leven bijna allemaal onder de armoedegrens en moeten dus van dag tot dag overleven. Veel gezinnen hebben ook nog te maken met ingewikkelde problematieken zoals verslaving of huiselijk geweld. Voor € 27,70 per maand help jij om een gezin te voorzien van praktische, emotionele en geestelijke steun. Je ondersteunt hen samen met vijf andere sponsors, die aan hetzelfde gezin verbonden zijn. We bieden hulp en ondersteuning op maat.

Samen

Sponsoring betekent dat we de handen ineen slaan met de gesponsorde gezinnen zelf. Met familie en buren die om hen heen staan, én met organisaties, kerken en overheden die verantwoordelijk zijn voor een betere samenleving. Zo bouwen we samen aan een betere toekomst voor gezinnen in Hongarije. Dat is hard nodig.

Giften, brieven én gebed

Als sponsor geef je aan een gezin. Niet alleen in giften, maar ook in brieven én in gebed. Alle drie zijn ze ontzettend belangrijk. Als het gezin dat je sponsort weet dat je voor hen bidt, doet dat veel. Gebed is krachtig. Maar ook de wetenschap dat jij aan een gezin denkt, is al heel bijzonder. Als je opgroeit in kwetsbare omstandigheden, is het namelijk niet vanzelfsprekend dat er iemand aan je denkt, laat staan voor je bid.

Laten we samen een verschil maken voor hen die het zo nodig hebben.  Jezus deed het ons voor: de Vader geeft, wij geven door.

Maak hieronder kennis met de gezinnen die je kunt sponsoren.

Ági Pap
Familie Rafael
Familie Várkonyi
Familie Dobiné
Familie Király
Familie Szilágy

Hoe werkt
gezinssponsoring

Voor (minimaal, meer mag natuurlijk ook) € 27,70 per maand help jij om een gezin te voorzien van praktische, emotionele en geestelijke steun.

Je ondersteunt hen samen met vijf andere sponsors, die aan hetzelfde gezin verbonden zijn. We bieden hulp en ondersteuning op maat.

Hoe werkt gezinssponsoring?

Stichting Open Arms is verbonden aan de Gereformeerde Kerk in Arnemuiden. Onze financiën lopen via deze kerk en worden beheerd door een penningmeester. Dit betekent dat giften fiscaal aftrekbaar zijn.

Je gift kun je overmaken op NL 20 RABO 0358 4806 55 ten name van Gereformeerde Kerk Arnemuiden, o.v.v. Steunfonds Familie Tramper. Het is belangrijk dat bij de beschrijving de naam van het gezin staat dat je sponsort. Of gebruik de QR-code.

Wij kunnen zelf niet machtigen, maar bij alle banken kun je een periodieke (maandelijkse) overboeking instellen.

Kan ik mijn sponsorgezin
post sturen?

Het is mogelijk om post te sturen naar je sponsorgezin. Wel is het zo dat post/pakketjes vaak niet aankomen omdat huizen geen huisnummers hebben. Ook zijn diverse straten niet te vinden op Google Maps. Post versturen naar ons mag natuurlijk wel. Dan zorgen wij dat het bij het juiste gezin terecht komt.

Het is fijn als op de envelop (in de linkerbovenhoek) de naam van het gezin staat die je sponsort.

Hoe vaak krijg ik een update over mijn sponsorgezin?

Je krijgt ieder jaar een update over het gezin dat je sponsort. Stichting Open Arms is een kleine stichting. We doen dit werk met z’n tweeën (Rhodé en Hanno). We zetten ons dagelijks met veel liefde en passie in voor de allerarmsten. We zijn bewogen met de mensen die we hebben leren kennen en willen zoveel mogelijk tijd steken in het hulp bieden.

Via onze website houden we je op de hoogte van ons werk door middel van blogs (https://www.familietramper.nl/blog/)  en vlogs (https://www.youtube.com/@The17Madman). Ook op Instagram (https://www.instagram.com/familietramper/) kun je veel van ons werk volgen.

In de blogs, vlogs en op Instagram zul je de gezinnen die we helpen regelmatig voorbij zien komen.

Wat kan ik nog meer doen naast een gift geven en post sturen?

Naast giften en post willen we je vragen om voor je sponsorgezin te bidden.  Ons werk begint en eindigt met het delen van het evangelie. We vertellen dagelijks over Jezus en hoop die Hij aan alle mensen wil geven. Gebed is één van de belangrijke pijlers om onze uitzending mogelijk te maken. De kracht van gebed is ontzettend belangrijk. Dagelijks hebben wij Gods hulp nodig in alle voorbereidingen en werkzaamheden. Wij hebben concrete gebedspunten voor alle losse gezinnen.

Ik heb een andere vraag

Dat kunnen we ons voorstellen. Mail je vraag gerust naar openarms@familietramper.nl en we proberen deze zo snel mogelijk te beantwoorden. Op onze website vind je veel informatie over wie we zijn, wat we doen en hoe we dit doen.

Namens de gezinnen, bedankt voor je steun én je investering in een betere toekomst voor hen!