Ga naar de inhoud

Maak kennis met
Familie Király

Maak kennis met het gezin Kiraly. In een klein oud huisje aan de rand van het dorp Törtel wonen moeder Rozália, zoon Gyuri (15) en dochter Jasmine (10). Toen Jasmine drie jaar was verliet de vader het gezin om nooit meer iets van zich te laten horen.

Moeder Rozália kreeg hierdoor de volledige zorg voor haar kinderen op zich en dus ook voor de gehandicapte Jasmine. Jasmine is zowel geestelijk als lichamelijk gehandicapt. Ze heeft 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg nodig en kan niet naar school. Ze heeft de verstandelijke ontwikkelingsleeftijd van een baby. Lopen en praten kan ze niet. Jasmine brengt iedere dag door op de bank, voor de tv.

Gyuri is gesopt met school om te kunnen werken. Hij is begonnen als leerling schilder.

Omdat Rozália fulltime voor Jasmine zorgt kan ze niet werken. Het gezin komt rond van een kleine uitkering van € 88 per maand. Dit is natuurlijk veel te weinig.

Met jouw financiële steun kunnen wij dit gezin helpen met voedselpakketten, luiers voor Jasmine en stookhout voor de winter. Ook kunnen we hiermee de reiskosten naar het ziekenhuis betalen. Geef jij het gezin Kiraly weer hoop?

Ja, ik sponsor
Familie Király