Ga naar de inhoud

Ja, ik sponsor
Familie Szilágy

Eén van de armste gezinnen is familie Szilágy. Hun verhaal is aangrijpend. Het gezin Szilágy bestaat uit moeder Gina, vader András en hun twee dochters Virág en Vanessza. De plek waar ze wonen zie je hierboven. Ze wonen aan de rechterkant van dit huis achter een rood gordijn. Ze hebben een kamer van 3 bij 3 meter. Hun huurbaas woont aan de linkerkant. Het enige wat in hun ‘huis’ staat is een tweepersoonsbed waar ze met z’n vieren in slapen en een houtkachel.

András heeft iedere maand een andere baan en werkt dan een paar dagen. Het lukt hem niet om zijn baan vast te houden. Gina wil graag werken, maar wordt vaak door haar uiterlijk niet aangenomen. Maar het allergrootste probleem is de drugs- en drankverslavingen. Vaak los van elkaar, maar soms gebruiken ze het door elkaar heen.

Al het geld gaat naar deze verslavingen en vaak liggen de ouders verdoofd in bed. De verslavingen zijn zo groot dat ze recent hun houtkachel hebben verkocht terwijl het buiten -12 was. Virág en Vanessza hebben regelmatig honger.

Menselijk gezien is deze situatie zo hopeloos en het liefst halen we kinderen daar vandaag nog weg. Gina heeft een verplichte abortus ondergaan en er is één kindje afgepakt. Dit kindje woont nu in een pleeggezin. Dit gezin, en met name de kinderen, worden vaak met de nek aangekeken door iedereen. Zolang de ouders niet willen veranderen kunnen wij ze maar minimaal helpen. Maar we kunnen Virág en Vanessza niet laten vallen. Ze zijn vaak bij ons thuis zodat ze even uit hun thuissituatie zijn.

Met jouw financiële steun willen wij dit gezin helpen met voedselpakketten, kleding, schoolspullen, schoolgeld en uitjes om de kinderen positieve aandacht te geven. Maak jij het verschil voor Virág en Vanessza?

Ja, ik sponsor
Familie Szilágy