Ga naar de inhoud

Maak kennis met
Familie Várkonyi

Graag stellen we de familie Várkonyi aan je voor. Familie Várkonyi bestaat uit moeder Erica, vader Tibor en hun twee kinderen; Zoé en Christopher. Dit gezin is heel gelukkig met elkaar. Vader Tibor werkt 7 (!) dagen in de week. Zoé is vier jaar en heeft een shunt (een shunt wordt geplaatst bij kinderen met overdruk in de hersenen) in haar hoofd en is geboren met een open rug (spina bifida).

In het rode karretje werd Zoé rondgereden. Haar voeten sleepten over de grond. Zoé moet regelmatig met haar moeder naar het ziekenhuis en is dan – vanwege het openbaar vervoer – de hele dag onderweg. Christopher kan ze niet meenemen dus hij blijft thuis bij vader Tibor. Dit is de reden dat vader ontslagen werd. Het gevolg hiervan was dat dit gezin uit hun huis zijn gezet.

In korte tijd maakte dit gezin enorm veel ellende mee. We waren zo geraakt door hun situatie. Ze wonen nu in een huurhuis waarvan het bad buiten staat en ze zich dus buiten moeten wassen.

Vader Tibor heeft gelukkig weer een fulltime baan én ze hebben een oppas voor Christopher als moeder Erica samen met Zoé naar het ziekenhuis moet. Zoé heeft eind 2023 meerdere operaties gehad aan haar been.

Op de foto is te zien dat Zoé in een prachtige rolstoel buggy zit. Deze komt uit Nederland. We zijn blij dat ze nu niet meer in het rode karretje hoeft te zitten.

Met jouw financiële steun willen we dit gezin helpen met de speciale therapie die Zoé nodig heeft om lichamelijk sterker te worden. Ook kunnen we dan luiers kopen en we willen hen graag helpen aan een wasmachine. Geef jij dit gezin een hoopvolle toekomst?

Ja, ik sponsor
Familie Várkonyi