Ga naar de inhoud

Wie zijn Wij
Hanno en Rhodé

Wij zijn Hanno en Rhodé Tramper, beiden 29 jaar en sinds 2015 gelukkig getrouwd. In 2019 werden wij voor het eerst ouders van Stan, in 2020 kwam Fleur daar bij en in 2022 werd Maud geboren.

In Nederland was Hanno werkvoorbereider en planner in de bouw. Rhodé werkte als onderwijsassistent. Sinds juni 2022 wonen en werken wij met ons gezin in Hongarije.

Hieronder lees je hoe we in Hongarije terecht gekomen zijn. 

Een lange Reis

Een lange reis maken is altijd een droom van ons geweest. Sommigen wachten tot de kinderen de deur uit zijn of tot ze met pensioen zijn maar wij dachten… Het is nu of nooit. 

In 2017 was het zover. We hadden onze banen en huis opgezegd en gingen een groot avontuur tegemoet. We kochten een terreinauto die Hanno ombouwde tot mini camper en daar gingen we dan. 

In totaal zijn we anderhalf jaar weggeweest. Eerst door heel Europa en later zonder auto naar Azië. In 8 maanden tijd hebben we bijna alle landen van Europa bezocht. 

Tijdens deze reis zijn we ook in aanraking gekomen met zendelingen uit Albanië, Hongarije en Cambodja. Dit waren hele bijzondere ontmoetingen die we nooit meer zullen vergeten. 

op bezoek in Hongarije

In 2017 kwamen we voor het eerst aan in Hongarije. Voor ons het eerste land waar de wegen slechter werden, de huizen armoediger en het landschap steeds platter werd. Het land van de paprika en de Goulash.

Een land met veel zon dat bekend staat om zijn vele warmwaterbronnen. Maar ook het land met een heftige geschiedenis. Een land waar het verschil tussen arm en rijk heel groot is. Meer dan de helft van de bevolking moet rondkomen van €500 per maand.

We deden op meerdere plaatsen in Hongarije vrijwilligerswerk. Ook bij de Nederlandse Stichting Embrace en kwamen daar in aanraking met de allerarmsten.

Roma’s, daklozen, verslaafden. Allemaal gebroken mensen zonder hoop. In korte tijd zagen we zoveel armoede. God brak ons hart met wat Zijn hart breekt. Hij opende ons hart en er begon een verlangen te groeien ook iets bij te dragen aan Zijn koninkrijk.

Weer terug

We zijn in totaal zeven keer voor langere tijd in Hongarije geweest. In 2020 en 2021 namen we voor het eerst onze kinderen mee en dat was bijzonder.  

Toen we weer in Nederland kwamen liet Hongarije ons niet los. De armoede die we daar gezien hebben en vooral ook de vreugde die het ons gaf om daar te dienen bleef steeds in onze gedachten.

Na veel gesprekken en ervoor te bidden groeide onze liefde voor de mensen van dit land. Het werd voor ons steeds duidelijker dat het niet alleen ons verlangen is om te gaan maar dat God ons hiervoor roept. Zonder die duidelijke roeping zouden we nooit zijn vertrokken. 

Sinds juni 2022 zijn we met ons gezin verhuisd naar Hongarije. 

Lees onze missie