Wie zijn Wij
Hanno en Rhodé

Wij zijn Hanno en Rhodé Tramper, beiden 25 jaar en sinds 2015 getrouwd. In 2019 zijn wij de trotse ouders geworden van Stan. Momenteel is Hanno werkzaam bij mbX in Bergen op Zoom en werkt Rhodé als onderwijsassistente op het Oleanderhof in Arnemuiden, waar we ook wonen.

Een lange Reis

Na ons trouwen in 2015 hebben we in Goes, Middelburg en Arnemuiden gewoond. In 2017 hebben wij onze banen en huis opgezegd om een lange reis te maken door de wereld. In totaal zijn we anderhalf jaar weggeweest. In 8 maanden tijd hebben we bijna alle landen van Europa bezocht. Hier hebben we mensen van allerlei afkomst, geloof en levensbeschouwing ontmoet.

Tijdens deze reis zijn we ook in aanraking gekomen met zendelingen uit Albanië, Hongarije en Cambodja. Dit waren bijzondere ontmoetingen omdat geen van allen gepland waren. De zendelingen in Cambodja en Hongarije hebben we zelfs via Facebook ontmoet.

op bezoek in Hongarije

Toen wij op bezoek waren bij deze zendelingen heeft God ons hart geopend en is er een verlangen gegroeid om ook iets bij te dragen aan Zijn koninkrijk.

In 2017 kregen wij voor het eerst contact met Michel en Janet van Boxtel, zij zijn met hun 2 kinderen verhuisd naar Hongarije om daar te werken onder de allerarmsten. Toen wij vroegen of we een weekje mee mochten lopen werden we hartelijk uitgenodigd in hun huis en zijn we 2 weken gebleven.

De dag nadat wij aangekomen waren zou er een groep jongeren komen vanuit Kapelle (Zeeland) om een week te helpen.

Ook wij hebben hier 2 weken lang geholpen. De werkzaamheden die we met de jongeren deden bestonden uit schoonmaken, ramen en kozijnen afdichten, schuurtjes bouwen, beton storten en badkamers tegelen.

Daarnaast is Hanno met Michel mee geweest om de daklozen in Budapest te bezoeken en hebben wij meegewerkt aan een daklozendienst op de zondag.


Weer terug

We zijn in totaal drie keer voor langere tijd in Hongarije geweest. Toen we weer in Nederland kwamen liet Hongarije ons niet los. De armoede die we daar gezien hebben en vooral ook de vreugde die het ons gaf om daar te dienen bleef steeds in onze gedachten.

Na veel gesprekken en ervoor te bidden groeide onze liefde voor de mensen van dit land. Het werd voor ons steeds duidelijker dat het niet alleen ons verlangen is om te gaan maar dat God ons hiervoor roept. Zonder die roeping zouden we deze uitzending niet aan willen en kunnen gaan. 

Lees onze missie