Meteen naar de inhoud

Wie zijn Wij
Hanno en Rhodé

Wij zijn Hanno en Rhodé Tramper, beiden 28 jaar en sinds 2015 gelukkig getrouwd. In 2019 werden wij voor het eerst ouders van Stan, in 2020 kwam Fleur daar bij en in 2022 werd Maud geboren. Sinds juni 2022 wonen en werken wij in Hongarije. Daarvoor werkte Hanno bij mbX als productieleider en planner. Rhodé werkte tot kort voor vertrek op de Oleanderhof in Arnemuiden. 

Een lange Reis

Een lange reis maken is altijd een droom van ons geweest. Sommigen wachten tot de kinderen de deur uit zijn of tot ze met pensioen zijn maar wij dachten… Het is nu of nooit. 

In 2017 was het zover. We hadden onze banen en huis opgezegd en gingen een groot avontuur tegemoet. We kochten een terreinauto die Hanno ombouwde tot mini camper en daar gingen we dan. 

In totaal zijn we anderhalf jaar weggeweest. Eerst door heel Europa en later zonder auto naar Azië. In 8 maanden tijd hebben we bijna alle landen van Europa bezocht. 

Tijdens deze reis zijn we ook in aanraking gekomen met zendelingen uit Albanië, Hongarije en Cambodja. Dit waren hele bijzondere ontmoetingen die we nooit meer zullen vergeten. 

op bezoek in Hongarije

In 2017 kregen wij voor het eerst contact met Michel en Janet van Boxtel, zij zijn in 2015 met hun twee kinderen verhuisd naar Hongarije om daar te werken onder de allerarmsten. Michel & Janet zijn de oprichters van stichting Embrace.

Via facebook vroegen we of we langs mochten komen om mee te helpen met alle projecten die ze doen. Ondanks dat we elkaar helemaal niet kenden waren we direct hartelijk welkom. 

De dag na onze aankomst kwam er een groep jongeren vanuit Kapelle (Zeeland) om een week te helpen.  

Ook wij hielpen mee. De werkzaamheden die we met de jongeren deden bestonden uit schoonmaken, ramen en kozijnen afdichten, schuurtjes bouwen, beton storten en badkamers tegelen. En niet te vergeten, contact maken met de mensen en de kinderen. 

Daarnaast is Hanno met Michel mee geweest om de daklozen in Budapest te bezoeken en hebben wij meegewerkt aan een kerkdienst op de zondag.

Tijdens dit bezoek heeft God ons hart geopend en is er een verlangen gegroeid om ook iets bij te dragen aan Zijn koninkrijk.

 

Weer terug

We zijn in totaal zeven keer voor langere tijd in Hongarije geweest. In 2020 en 2021 namen we voor het eerst onze kinderen mee en dat was bijzonder.  

Toen we weer in Nederland kwamen liet Hongarije ons niet los. De armoede die we daar gezien hebben en vooral ook de vreugde die het ons gaf om daar te dienen bleef steeds in onze gedachten.

Na veel gesprekken en ervoor te bidden groeide onze liefde voor de mensen van dit land. Het werd voor ons steeds duidelijker dat het niet alleen ons verlangen is om te gaan maar dat God ons hiervoor roept. Zonder die duidelijke roeping zouden we nooit zijn vertrokken. 

Sinds juni 2022 zijn we met ons gezin verhuisd naar Hongarije. 

Lees onze missie